Γιώργος Γαμπιεράκης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Όταν ήταν επτά ετών η οικογένεια του επέστρεψε στην Πάτμο, απ’ όπου και  κατάγεται.

Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Πατμιάδας και στη συνέχεια σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Κατσέλη.

Στο στρατό υπηρέτησε τη θητεία του στην Κω, ως Έφεδρος Αξιωματικός. Εκεί υλοποίησε πρωτοποριακά προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης σε συνεργασία με την Στρατιωτική Διοίκηση και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με στόχο τη σύνδεση λαού και στρατού στην παραμεθόριο.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών της 80 ΑΔΤΕ.

Με έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά, διετέλεσε  Δημοτικός Σύμβουλος Κω, Πρόεδρος ΙΝΚΑ Δωδ/σου, Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Κω, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, Γραμματέας του Ομίλου UNESCO Δωδεκανήσου  και του Σπιτιού της Ευρώπης.

Έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση και την πολιτική επικοινωνία, έχοντας δικό του διαφημιστικό γραφείο και τη δημοσιογραφία, ως ανταποκριτής Αθηναϊκών εφημερίδων και εκδότης του περιοδικού “ΠΡΟΒΟΛΕΣ”.

Με την πολυετή εμπειρία του ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος συνεργάστηκε, με την ιδιότητα του Συμβούλου Επενδύσεων, με μεγάλες Ασφαλιστικές Εταιρείες και Τράπεζες ( ALICO, EUROBANK, ALLIANZ, CITIBANK, DINERS CLUB, LLOYD’S ) και Επενδυτικούς Οίκους του Εξωτερικού.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων σε ασφαλιστική, διαφημιστική εταιρεία και γκαλερί νέων εικαστικών δημιουργών, καθώς και συντονιστής Δικτύων Πολυεπίπεδου Μάρκετινγκ, ενώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ανέλαβε υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης μιας ευρωπαϊκής και μιας αμερικανικής εφημερίδας.

Για πολλά χρόνια υπήρξε  Σύμβουλος Επικοινωνίας του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ.

Υπήρξε για τρία χρόνια υπεύθυνος δημοσίων Σχέσεων της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ και Διευθυντής Μάρκετινγκ του Φιλελεύθερου, ενώ παραμένει Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας του Δημάρχου Αμαρουσίου.

Η τεράστια οριζόντια εμπειρία που απέκτησε στην επαγγελματική του πορεία, και η διπλή του ιθαγένεια, η αγάπη του για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Γλώσσα, τον οδήγησαν  στην μεγάλη του αγάπη, την πολυεπίπεδη οργάνωση του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, πιστεύοντας ακράδαντα στην δύναμη της πολιτικής των Πολιτών.

Ξεκίνησε ως ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικών Επενδύσεων και ασχολήθηκε ενεργά με τον Απόδημο Ελληνισμό σε θέματα πολιτιστικής διπλωματίας με την καμπάνια «Ο Kosmos μιλά Ελληνικά”.  Έχει ασχοληθεί με δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, συνεργαζόμενος ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε μικρές εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους ΑμεΑ και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ως Αντιπρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης “ΘΕΛΩ”.

Τα βήματα αυτά τον οδήγησαν να ιδρύσει το 2019 την Ακαδημία Εθελοντισμού ΗΕLPHELLAS, της οποίας σήμερα είναι Πρόεδρος, με στόχο την αναβάθμιση του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα και στον Απόδημο Ελληνισμό μέσα από τη θεσμική θωράκιση του Εθελοντισμού, τη σύνδεση του Εθελοντισμού με όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας (από το ατομικό έως το διεθνές, μέσα από τον Ελληνισμό της Διασποράς και της Ομογένειας). 

Κύριος όμως και πρωτογενής στόχος του  παραμένει η αμφίδρομη σύνδεση του Εθελοντισμού και της Εκπαίδευσης μέσα από  προγράμματα ολιστικής εκπαίδευσης δια βίου Μάθησης για όλες τις ηλικίες, προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα γενιά Ενεργών Πολιτών με αυξημένη Ατομική Κοινωνική Ευθύνη. Μια νέα γενιά που θα μπορεί να συμβάλλει ενεργά σε μια νέα Κοινωνία Πολιτών, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες, εξειδικευμένες γνώσεις και αναβαθμισμένες δράσεις, δικτύωση και αλληλεγγύη, για την κοινωνική συνοχή και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και της  Αgenda 2030.