Κατερίνα Ντάση

Βιογραφικό

 Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στο Φανάρι του νομού Πρέβεζας.

Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην κατεύθυνση: « Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδεία». Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Γενικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών της στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, στην κατεύθυνση: «Διοικητική Επιστήμη και Δημόσιο Δίκαιο».

Έχει υπηρετήσει την  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επί 27 συναπτά έτη και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθύντρια Σχολικών Μονάδων. Είναι αποσπασμένη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (2021-2022).

Κατά τα έτη 2011- 2014 διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου Πάργας.

Έχει πάρει μέρος σε εκπαιδευτικά συνέδρια και συνέδρια εθελοντισμού της ΠΟΣΕΑ  και σε ημερίδες ως εισηγήτρια.

Έχει συμμετάσχει  σε πρόγραμμα Erasmous+ ,  για επιμόρφωση ένταξης παιδιών προσφύγων

Εκτός από τα  εκπαιδευτικά της ενδιαφέροντα έχει εντρυφήσει στον χώρο του Εθελοντισμού με πλείστες εθελοντικές δράσεις, ( διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ως Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου,  δράσεις εθελοντισμού ως Υπεύθυνη του τμήματος Άρτας στο παράρτημα της Ηπείρου του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»,  μέλος επιστημονικής επιτροπής στην 25η Αμφικτιονία της ΠΟΣΕΑ, υπεύθυνη και συντονίστρια διοργάνωσης ιστορικών εκδηλώσεων στη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου του Δήμου Πάργας,  παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «το δώρο της ζωής» σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου  της Ηπείρου, των Τρικάλων, της Αθήνας, το οποίο αναφέρεται στην αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος).

Έχει διασκευάσει σε θεατρικό έργο το παραμύθι:  «Η γέφυρα της ζωής», το οποίο ανέβηκε στη σκηνή πολλών σχολείων  της Άρτας.

Έχει  αρθρογραφήσει για εκπαιδευτικά και  κοινωνικά θέματα  σε εφημερίδες της Ηπείρου.

Πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του ολοκαυτώματος του Φαναρίου Πρέβεζας και της μαζικής εκτέλεσης κατοίκων του Σταυροχωρίου Φαναρίου Πρέβεζας.

Είναι συγγραφέας  8  βιβλίων που αναφέρονται στην εκπαίδευση, την τοπική ιστορία και τον εθελοντισμό στην υγεία.