Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα της κρίσης»

You are currently viewing Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα της κρίσης»

“Η Ακαδημία Εθελοντισμού “ΗELPHELLAS” και ο φορέας κοινωνικής υποστήριξης “ΘΕΛΩ”, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εσπερίδα με τον Δήμο Αμαρουσίου, την ΚΕΔΑ και τη συνεργασία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών με θέμα: “Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα της κρίσης”.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα μιλήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής, πνευματικής και εκκλησιαστικής ζωής, όπως και εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και θα μεταδοθεί ζωντανά, από τις σελίδες του Facebook, της Ακαδημίας Εθελοντισμού “ΗELPHELLAS”, του “ΘΕΛΩ” και του Κοινωνικού Πανεπιστημίου.

Αναφορικά με τους στόχους της Ακαδημίας Εθελοντισμού “HELPHELLAS”, ο γενικός διευθυντής της Γιώργος Γαμπιεράκης, ανέφερε: «Στόχος της Ακαδημίας Εθελοντισμού “HELPHELLAS”, είναι η ενίσχυση και διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού στη χώρα μας, με τρόπο για πρώτη φορά οργανωμένο, θεσμικά αναβαθμισμένο και συντεταγμένο στον ευρύτερο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών. Μέσα από την ολιστική εκπαίδευση εθελοντών σε 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες ,σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα εποχή, σε ό,τι αφορά την έννοια του ενεργού πολίτη στη χώρα μας, δημιουργώντας πολίτες – εθελοντές με υψηλό αίσθημα προσφοράς, αλληλεγγύης αλλά και ατομικής ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».”

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020