24 Ιανουαρίου – Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης

You are currently viewing 24 Ιανουαρίου – Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης

“Δημιουργώντας μια νέα Κοινωνία Ενεργών Πολιτών!

Εκπαιδεύουμε στην Πράξη όσους/ες επιθυμούν να προσφέρουν στην Κοινωνία εθελοντικό έργο.

Στην Ακαδημία Εθελοντισμού “Helphellas” πιστεύουμε στο φιλότιμο, την φιλανθρωπία, την ευαισθησία, την κοινωνική αλληλεγγύη! Πιστεύουμε όμως και στη Γνώση !

Πιστεύουμε ότι στη χώρα μας έχουμε ανάγκη από την καλλιέργεια και την εκπαίδευση ειδικών δεξιοτήτων και γνώσεων που έχουν σχέση με την διάθεση εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς, τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την πειθαρχία, την ενσυναίσθηση και την δημιουργία κουλτούρας συνείδησης κοινωνικής και ατομικής προσφοράς, για πρώτη φορά με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να διαμορφώσουμε εκείνες τις ικανές συνθήκες, έτσι ώστε κάθε συμπολίτης μας, κάθε ηλικίας ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική και επαγγελματική του εμπειρία, την κοινωνική του τάξη, την πολιτική ή κομματική του επιλογή, να έχει την δυνατότητα σε κάθε άκρη της Χώρας να έχει πρόσβαση να επιμορφωθεί, καλλιεργώντας τις δεξιότητες που αφορούν την ολιστική αλλά και εξειδικευμένη θεματική επιμόρφωσή του πάνω στις Αξίες του Ενεργού Πολίτη και του Κοινωνικού Εθελοντισμού.

Πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της μονάδας, όπου μέσω της Ατομικής Κοινωνικής Ευθύνης θα μπορεί να μετατραπεί σε Ομάδα με κοινές ιδέες, κοινές αξίες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία, στο Δήμο, στο Σύλλογο, στο Νομό και στην Περιφέρεια όπου ζει, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτό που έχει ανάγκη η Χώρα μας και δεν είναι άλλο από τη διαμόρφωση ενός νέου τύπου Πολίτη, που αντιμετωπίζει χιλιάδες προκλήσεις και προβλήματα σε πολλά επίπεδα, και θα νοιάζεται ουσιαστικά, θα συμμετέχει ενεργά και θα νοιώθει “συνυπεύθυνος” για ό,τι συμβαίνει γύρω του.

Πιστεύουμε στη δύναμη της γνώσης, τη δύναμη της παιδείας, την δύναμη της εκπαίδευσης από την προσχολική ακόμα ηλικία, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα γενιά υπεύθυνων πολιτών σε μια χώρα με πολλά προβλήματα, όπου δεν περισσεύει κανείς.

Έχουμε αναλάβει ένα έργο όμορφο και δύσκολο συνάμα. Χωρίς πόρους και δυνατότητες μεγάλες, επενδύοντας όμως πολύτιμο χρόνο από τις ζωές μας με πολύ κόπο και υπερπροσπάθεια και με ένα εξαιρετικό επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό από όλη την Ελλάδα που μας στηρίζει και συστρατεύεται, συνδράμοντας σε αυτή την προσπάθεια με την καθοδήγηση της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων http://www.adulteduc.gr αλλά και την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO.

Μια προσπάθεια εθνική και συλλογική που αφορά όλες και όλους μας, προκειμένου, σε συνεργασία με την Πολιτεία, τα θεσμικά όργανά της και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες που θα διαμορφώσουν τέτοια δυναμική, ώστε σε κάθε γωνιά της Χώρας μας να δημιουργηθούν Σώματα Εθελοντών που θα συνδράμουν οργανωμένα και συντεταγμένα την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση – με συνέχεια και συνέπεια, όχι αποσπασματικά – σε όλα τα προβλήματα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, με θετικό αντίκτυπο την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης στην πράξη.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες της Κοινωνίας των Πολιτών, που προσφέρουν πολύτιμο έργο παντού,τοπικά και εθνικά. Όμως νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα η Χώρα μας να οργανώσει πιο συστηματικά τον Εθελοντισμό, δημιουργώντας θεσμικό πλαίσιο με κανόνες και ευθύνες, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, που θα δίνουν ευγενικά κίνητρα στους πολίτες για μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα κοινά.

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “Helphellas” δεν ανταγωνίζεται κανένα Φορέα στο χώρο του εθελοντισμού, αντίθετα τον στηρίζει δυναμικά. Συστρατεύεται, συμπορεύεται και στηρίζει κάθε εθελοντικό φορέα ή θεσμό με αντίστοιχο προσανατολισμό. Πιστεύουμε ότι, με την δημιουργία της Ακαδημίας και την ολιστική αντιμετώπιση του εθελοντισμού σε (20) θεματικά πεδία, αγκαλιάζουμε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα είμαστε σύντομα έτοιμοι να παρουσιάσουμε την εκπαιδευτική μας πλατφόρμα HelpAcademyHellas (academy.helphellas.org) όπου κάθε ενδιαφερόμενος ατομικά, θεσμικά ή εταιρικά, θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να συμμετάσχει ενεργά.

Για να “αποδώσουμε” στην Κοινωνία των Πολιτών και τους εθελοντικούς φορείς, πολίτες ενεργούς, καταρτισμένους, έτοιμους με γνώση και διάθεση να προσφέρουν ενσυνείδητα και οργανωμένα εθελοντικό και κοινωνικό έργο.

Σύντομα θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις.
Σας ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον σας και τα θερμά μηνύματα ανταπόκρισής σας από την Ελλάδα και όλο τον Ομογενειακό Ελληνισμό.
Η δύναμη των πολλών μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να πάει μπροστά!

ΗELPHELLAS ! Βοηθάμε την Ελλάδα σε μια δύσκολη συγκυρία και γινόμαστε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας ενεργών πολιτών !

Για να κάνουμε τον εΘΕΛΩντισμό μας πράξη !”

Μάνος Καρβελάς, 24 Ιανουαρίου 2021 για το kalimera-ellada.gr